Inspiracje na dania dla dziecka w wieku przedszkolnym.
MENU ROZSZERZONE – dla dzieci, które nie mają alergii pokarmowych
PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie: Chlebek żytni, masło, szynka drobiowa , pasta z tuńczyka , plasterki pomidora
Zupka: Krupnik warzywny z koperkiem
Makaron pełnoziarnisty z serkiem białym i miodem, kompot wieloowocowy
Deser : Bułeczki maślane z kruszonką
WTOREK:
Śniadanie : Chlebek graham , masło, kaszka manna z bananami i malinkami, ser ricotta, herbatka z owoców leśnych
Zupka: Zupka dyniowa z marchwią
Kasza gryczana, kotlet z selera korzennego z kaszą jaglaną i marchwią , surówka z czerwonej kapusty, kompot gruszkowy
Deser : Kolorowe winogrona z jogurtem naturalnym
ŚRODA:
Śniadanie: Chlebek żytni czarny , masłotwarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, cząstki jabłka , herbatka rumiankowa
Zupka: Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Domowe pyzy z kaszy jaglanej z mięsem indyczym , surówka z marchwi i buraka czerwonego, woda z miętą
Deser : Budyń waniliowy
CZWARTEK:
Śniadanie: Chlebek razowy , masełko, pasta z cieciorki z pomidorem i bazylią, paróweczki naturalne, plasterki ogórka zielonego
Zupka: Barszcz ukraiński warzywny
Papryki nadziewane zbożami w sosie pomidorowym, woda z cytryną
Deser : Koktajl truskawkowy
PIĄTEK:
Śniadanie : Chlebek gruboziarnisty, masełko, szynka domowa, pasta z czerwonej fasoli, plasterki rzodkiewki
Zupka: Kalafiorowa z pietruszką
Kotleciki rybne, ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot jabłkowy
Deser : Bułeczki drożdżowe z powidłami
Menu wegetariańskie
PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie: Chlebek żytni, masło , ser ricotta , pasta z zielonego groszku, plasterki pomidora
Zupka: Krupnik warzywny z koperkiem
Makaron pełnoziarnisty z serkiem białym i miodem , kompot wieloowocowy
Deser : Bułeczki maślane z kruszonką
WTOREK:
Śniadanie : Chlebek graham , masło , kaszka manna z bananami i malinkami, herbatka z owoców leśnych
Zupka: Zupka dyniowa z marchwią
Kasza gryczana, kotlet z selera korzennego z kaszą jaglaną , surówka z czerwonej kapusty , kompot gruszkowy
Deser : Kolorowe winogrona z jogurtem naturalnym
ŚRODA:
Śniadanie: Chlebek żytni czarny , masło twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, cząstki jabłka , herbatka rumiankowa
Zupka: Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Domowe pyzy z kaszy jaglanej z warzywami , surówka z marchwi i buraka czerwonego , woda z miętą
Deser : Budyń waniliowy
CZWARTEK:
Śniadanie: Chlebek razowy , masełko , pasta z cieciorki z pomidorem i bazylią, plasterki ogórka zielonego
Zupka: Barszcz ukraiński warzywny
Papryki nadziewane zbożami w sosie pomidorowym, woda z cytryną
Deser : Koktajl truskawkowy
PIĄTEK:
Śniadanie : Chlebek gruboziarnisty, masełko , pasta z czerwonej fasoli, plasterki rzodkiewki
Zupka: Kalafiorowa
Kotleciki z groszku zielonego w sosie koperkowym, ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot jabłkowy
Deser : Bułeczki drożdżowe z powidłami
Menu BMJ, bezglutenowe
PONIEDZIAŁEK:
Śniadanie: Chlebek żytni , pasta z tuńczyka , plasterki pomidora
Zupka: Krupnik warzywny z koperkiem
Makaron z miodem i malinkami, kompot wieloowocowy
Deser : Bułeczki bezglutenowe z owocami
WTOREK:
Śniadanie : Chlebek graham , kaszka manna z bananami i malinkami, szynka drobiowa , herbatka z owoców leśnych
Zupka: Zupka dyniowa z marchwią
Kasza gryczana, kotlet z selera korzennego z kaszą jaglaną i marchwią , surówka z czerwonej kapusty , kompot gruszkowy
Deser : Kolorowe winogrona , talarki ryżowe
ŚRODA:
Śniadanie: Chlebek żytni czarny , domowe powidła śliwkowe, cząstki jabłka , herbatka rumiankowa
Zupka: Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Domowe pyzy z kaszy jaglanej z mięsem indyczym , surówka z marchwi i buraka czerwonego , woda z miętą
Deser : Mus bananowy
CZWARTEK:
Śniadanie: Chlebek razowy, pasta z cieciorki z pomidorem i bazylią, paróweczki naturalne, plasterki ogórka zielonego
Zupka: Barszcz ukraiński warzywny
Papryki nadziewane zbożami w sosie pomidorowym, woda z cytryną
Deser : Koktajl truskawkowy
PIĄTEK:
Śniadanie : Chlebek gruboziarnisty , szynka domowa , pasta z czerwonej fasoli, plasterki rzodkiewki
Zupka: Kalafiorowa z pietruszką
Kotleciki rybne, ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot jabłkowy
Deser : Bułeczki drożdżowe z powidłami
Originally posted 2017-11-20 10:49:03.
Jeden komentarz
Dodaj odpowiedź