w

Menu dla dziecka na tydzień

Jakiego jedzenia nie powinno się dawać małym dzieciom

Inspiracje na dania dla dziecka w wieku przedszkolnym.

MENU ROZSZERZONE – dla dzieci, które nie mają alergii pokarmowych

PONIEDZIAŁEK:

Śniadanie: Chlebek żytni, masło, szynka drobiowa , pasta z tuńczyka , plasterki pomidora

Zupka: Krupnik warzywny z koperkiem

Makaron pełnoziarnisty z serkiem białym i miodem, kompot wieloowocowy

Deser : Bułeczki maślane z kruszonką

WTOREK:

Śniadanie : Chlebek graham , masło, kaszka manna z bananami i malinkami, ser ricotta, herbatka z owoców leśnych

Zupka: Zupka dyniowa z marchwią

Kasza gryczana, kotlet z selera korzennego z kaszą jaglaną i marchwią , surówka z czerwonej kapusty, kompot gruszkowy

Deser : Kolorowe winogrona z jogurtem naturalnym

ŚRODA:

Śniadanie: Chlebek żytni czarny , masłotwarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, cząstki jabłka , herbatka rumiankowa

Zupka: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Domowe pyzy z kaszy jaglanej z mięsem indyczym , surówka z marchwi i buraka czerwonego, woda z miętą

Deser : Budyń waniliowy

CZWARTEK:

Śniadanie: Chlebek razowy , masełko, pasta z cieciorki z pomidorem i bazylią, paróweczki naturalne, plasterki ogórka zielonego

Zupka: Barszcz ukraiński warzywny

Papryki nadziewane zbożami w sosie pomidorowym, woda z cytryną

Deser : Koktajl truskawkowy

PIĄTEK:

Śniadanie : Chlebek gruboziarnisty, masełko, szynka domowa, pasta z czerwonej fasoli, plasterki rzodkiewki

Zupka: Kalafiorowa z pietruszką

Kotleciki rybne, ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot jabłkowy

Deser : Bułeczki drożdżowe z powidłami

 

Menu wegetariańskie

PONIEDZIAŁEK:

Śniadanie: Chlebek żytni, masło , ser ricotta  , pasta z zielonego groszku, plasterki pomidora

Zupka: Krupnik warzywny z koperkiem

Makaron pełnoziarnisty z serkiem białym i miodem  , kompot wieloowocowy

Deser : Bułeczki maślane z kruszonką

 

WTOREK:

Śniadanie : Chlebek graham , masło , kaszka manna z bananami i malinkami, herbatka z owoców leśnych

Zupka: Zupka dyniowa z marchwią

Kasza gryczana, kotlet z selera korzennego z kaszą jaglaną , surówka z czerwonej kapusty , kompot gruszkowy

Deser : Kolorowe winogrona z jogurtem naturalnym 

 

ŚRODA:

Śniadanie: Chlebek żytni czarny , masło  twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, cząstki jabłka , herbatka rumiankowa

Zupka: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Domowe pyzy z kaszy jaglanej z warzywami , surówka z marchwi i buraka czerwonego , woda z miętą

Deser : Budyń waniliowy

 

CZWARTEK:

Śniadanie: Chlebek razowy  , masełko , pasta z cieciorki z pomidorem i bazylią, plasterki ogórka zielonego

Zupka: Barszcz ukraiński warzywny

Papryki nadziewane zbożami w sosie pomidorowym, woda z cytryną

Deser : Koktajl truskawkowy

 

PIĄTEK:

Śniadanie : Chlebek gruboziarnisty, masełko , pasta z czerwonej fasoli, plasterki rzodkiewki

Zupka: Kalafiorowa

Kotleciki z groszku zielonego w sosie koperkowym, ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot jabłkowy

Deser : Bułeczki drożdżowe z powidłami

 

 

Menu BMJ, bezglutenowe

PONIEDZIAŁEK:

Śniadanie: Chlebek żytni , pasta z tuńczyka , plasterki pomidora

Zupka: Krupnik warzywny z koperkiem

Makaron z miodem i malinkami, kompot wieloowocowy

Deser : Bułeczki bezglutenowe z owocami

WTOREK:

Śniadanie : Chlebek graham , kaszka manna z bananami i malinkami, szynka drobiowa , herbatka z owoców leśnych

Zupka: Zupka dyniowa z marchwią

Kasza gryczana, kotlet z selera korzennego z kaszą jaglaną i marchwią , surówka z czerwonej kapusty , kompot gruszkowy

Deser : Kolorowe winogrona , talarki ryżowe

ŚRODA:

Śniadanie: Chlebek żytni czarny , domowe powidła śliwkowe, cząstki jabłka , herbatka rumiankowa

Zupka: Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Domowe pyzy z kaszy jaglanej z mięsem indyczym , surówka z marchwi i buraka czerwonego , woda z miętą

Deser : Mus bananowy

CZWARTEK:

Śniadanie: Chlebek razowy, pasta z cieciorki z pomidorem i bazylią, paróweczki naturalne, plasterki ogórka zielonego

Zupka: Barszcz ukraiński warzywny

Papryki nadziewane zbożami w sosie pomidorowym, woda z cytryną

Deser : Koktajl truskawkowy

PIĄTEK:

Śniadanie : Chlebek gruboziarnisty  , szynka domowa , pasta z czerwonej fasoli, plasterki rzodkiewki

Zupka: Kalafiorowa z pietruszką

Kotleciki rybne, ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot jabłkowy

Deser : Bułeczki drożdżowe z powidłami

Originally posted 2017-11-20 10:49:03.

Jeden komentarz

Dodaj odpowiedź

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *